Elérhetőségeink

SB-Controls Kft.

H-2038 Sóskút, Ipari Park 3508/64 Hrsz. 

T [06] 23-501-170

E office@sb-controls.hu

webshop

Hírlevél

Szavazás

Milyen ingyenes képzésre lenne Önök szerint szükség?
Épületautomatikai alapok
SAIA konfigurálási képzés

LoRa

LoRaWAN

Új lépték az ipari adatátvitelben

 A LoRa (Long Range) technológia a 868MHz-es ISM sávban (ipari, tudományos és orvosi sáv (Industrial, Scientific and Medical, ISM band), engedélyezéshez nem kötött kis teljesítményű rádióval (25mW) 10-15km távolság áthidalására képes. 

A kis fogyasztású kommunikációs modul LoRaWAN hálózati technológiával működő, telepes táplálású IoT (Internet of Things, dolgok Internete) készülékek Internetre kapcsolását teszi lehetővé. Hiszen az egyes, akár egymással is kommunikálni képes szenzorok hálózatából olyan adathalmaz állítható össze, amelynek segítségével sokszor ki nem mutatható összefüggések fedezhetők fel.

A LoRa WAN technológia egyik legnagyobb előnye annak rendkívüli energia hatékonyságában rejlik, szenzor és gateway (bázisállomás) oldalon egyaránt. Az egyes szenzorok, adatforrások, képesek akár 5-10 évig is külső energiaforrás nélkül működni és közben folyamatosan információt, mérési adatokat szolgáltatni a felügyelni kívánt területről, berendezésről. Bár a jellemző irány a szenzortól a gateway felé mutat, de ez a kommunikáció két irányban is folyhat, tehát lehetőség van a beavatkozásra, folyamat szabályzásra is.

Bővebben a LoRa Alliance-ról.

Bővebben az adatkiolvasási lehetőségekről!

Bővebben az épületdiagnosztikai mérőpontok integrálásáról!

ATIM modemek LoRa kommunikációval

A termékekről bővebb műszaki tájékoztató a linken található.

Az alábbi termékek már webshopunkban megvásárolhatók!

Vissza a kezdő oldalra  

 

Kövessen Minket a Facebookon   
vagy íratkozzon fel Youtube csatornánkra!

 

Honlap készítés