Elérhetőségeink

SB-Controls Kft.

H-2038 Sóskút, Ipari Park 3508/64 Hrsz. 

T [06] 23-501-170

E office@sb-controls.hu

ÚJDONSÁGOK

A kiber-biztonság növelhető a folyamatirányítás területén

ÚJDONSÁGOK

MEGÉRKEZETT!
Termékkínálatunk  áramváltókkal bővült

Energiamenedzsment

Napjaink egyik központi kérdésévé vált a költséghatékonyság és a racionális energiafelhasználás. Azonban egy eredményes energiamenedzsment megalkotásához széles körből származó, nagy mennyiségű információhalmaz szükséges. Ezt felismerve kezdte meg fejlesztéseit a SBC Saia Burgess Controls.

Cégünk az elmúlt évtizedek során megfelelő ismeretekre tett szert az elektronikus fogyasztásmérők, az érintőképernyős megjelenítők és a web-technológia területén. Ezen három terület kombinációja alakította ki az új irányvonalat, amely egy web technológiával bővített energiamenedzsmentre ad lehetőséget.

A mérö-adatgyűjtő rendszer kialakításakor a fő cél, hogy ne egy egyszeri nagy összegű beruházás legyen az energiamenedzsment. Hanem kis lépésekben, mindig pontos mérési adatokon alapuló rendszer épüljön ki, így a beruházási költség hosszabb időtávra oszlik el, valamint elkerülhetjük a felesleges eszközök beépítését is.

Rendszer kialakítása

Az energia-felügyelet alapját a Saia egyfázisú (ALD1), háromfázisú (ALE3), illetve háromfázisú áramváltós (AWD) Bus kommunikációs fogyasztásmérők képezik, amelyek egy mérő-adatgyűjtő PLC-hez csatlakoznak. A nagyobb mérési rendszerek kialakításakor - ahogy az ábrán is látható, ezeket a mérőegységeket integráljuk egy rendszerré. 

A javasolt rendszer előnye, hogy több, egymásra épülő lépésben lehet kiépíteni. Az ellenőrző mérések megkezdése után a rendelkezésre álló információk alapján lehet szűkíteni a mérési helyeket, elkerülve a felesleges plusz eszközvásárlásokat.

A Saia PCD vezérlőegység nemcsak az adatok feldolgozásában kap szerepet, hanem a későbbi beavatkozásokra is képes. Így a rendelkezésre álló információk alapján, mint beavatkozó szervet is lehet használni. A mért adatok gyűjtésére és regisztrálására lehetőségként ajánljuk a PCD vezérlőegységeket, amelyek az épületen belül képesek a mért energia adatokat gyűjteni, regisztrálni, tárolni, valamint továbbítani a központ felé. A megfelelő informatikai beállítások után már okoskészüléken is elérhetővé válnak az információk.
A PLC képes kiolvasni több mint 100 fogyasztásmérő adatait soros kommunikációs vonalon. Az adatokat a felhasználói igényekhez igazodva képes a beépített web-szervere segítségével közvetlenül az Internetre, központi PLC-re vagy egy magasabb szintű SCADA rendszer felé publikálni.

A fogyasztást diagrammokba szervezve mutatja meg a program napi, heti, havi és éves eloszlásban. A gyűjtött adatok *.csv formátumban könnyen, gyorsan feldolgozhatók akár egyszerű táblázatkezelőkkel is. Amennyiben egy magasabb szintű energiamenedzsmentet szeretnének megvalósítani, úgy javasoljuk a Vision SCADA alapjaira épült energiamenedzsment szoftver használatát. A többlépcsős kivitelezési lehetőségnek köszönhetőn a kiépített struktúrát nem kell szétbontani, hanem a központi adatgyűjtő PLChez illeszteni egy Vision szoftvert futtató számítógépet.

Vissza a kezdő oldalra  

 

Kövessen Minket a Facebookon   
vagy íratkozzon fel Youtube csatornánkra!

 

Honlap készítés