Elérhetőségeink

SB-Controls Kft.

H-2038 Sóskút, Ipari Park 3508/64 Hrsz. 

T [06] 23-501-170

E office@sb-controls.hu

ÚJDONSÁGOK

A kiber-biztonság növelhető a folyamatirányítás területén

ÚJDONSÁGOK

MEGÉRKEZETT!
Termékkínálatunk  áramváltókkal bővült

Cégünk története

Cégünk 1993 szeptemberében alakult. Fő tevékenysége a Saia-Burgess Electronics termékeinek magyarországi képviselete és kizárólagos forgalmazása. A tevékenységének része a különböző automatizálási munkákban való részvétel, illetve azok fővállalkozása. A forgalmazott Saia® PCD folyamatirányító berendezésekkel gyakorlatilag minden technológiai irányítási feladat megoldható. 

1998 október 1. Az SBA Kft bekerült a SAIA-Burgess cégek csoportjába, ezért a cég neve és logója megváltozott. Ekkor került a cégcsoporthoz a Kontunion Kft. ózdi gyára, Saia-Burgess Ózd Kft. néven. A gyártó üzem kapcsolókat és léptetőmotorokat gyárt. 

2001 novemberben nevünk Saia-Burgess Controls Kft-ra változott, igazodva anyacégünk név- és arculatváltásához. Képviseleti irodánk ekkor Budaörsön működött és három főbb tevékenységi területeink a következők voltak:
 

  • Felhasználói programok fejlesztése
  • Műszaki alkalmazások kidolgozása rendszerintegrátoraink bevonásával három területen:
    - Vízgépészeti automatizálás
    - Épületgépészeti automatizálás 
    - Egyéb automatizálások

2003 januárjában cégünk elnyerte az MSZ EN ISO 9001:2001-es minősítést. 

2005-ben az anyacégünk részvényeinek többségét megszerezte a hongkongi illetőségű Johnson Electric aminek köszönhetően komoly fejlődésnek indult a Saia-Burgess az automatikai megoldások területén. Új tulajdonosunk jelentősen fejlesztette a gyártást és az innovációt. 

Az új tulajdonosi szerkezetben megőriztük értékeinket, többek között a céglogót (kissé az automatikai termékekre optimalizálva) és a márkaneveket is.

2006 január óta viszonteladói szerződést kötöttünk a Provicon Kft.-vel így a VISIONx termékek értékesítését és támogatását is felvállaltuk.

2010 tavaszán a Saia PCD3 termékcsalád aktív tűzvédelmi alkalmazása vette kezdetét. A készülékcsaládon az ÉMI-TÜV laboratóriuma végezte el a szükséges vizsgálatokat. A kiállított TŰZVÉDELMI MEGFELŐSÉGI TANÚSÍTVÁNY igazolja a termékcsalád megfelelőségét, amelyet ebben a szakmában természetes módon öt év múlva ismét meg kell újítani. A rendszer ezáltal alkalmassá vált az „aktív tűzvédelmi vezérlő eszköz” funkció ellátására. A hatályos jogszabályoknak köszönhetően a 2017-es évtől már a PCD1/2/3/7 termékcsaládok tagjai is alkalmazhatók. A 305/2011 EU rendelettel harmonizáló 275/ 2013 kormányrendelet alapján cégünk jogosítványt szerzett (Teljesítményállandósági tanúsítvány száma: 20-CPR-194-(C-96/2016)) az automatizálási rendszereken belül helyet kapó aktív tűzvédelmi funkciókkal bővített épületfelügyeleti rendszerek átfogó (tervezés, gyártás, kivitelezés, hardver, szoftver) ellenőrzésére és minősítésére.

2010 szeptember 1-től ismét 100% hazai tulajdonba kerültünk, megőrizve a Saia-Burgess termékek kizárólagos magyarországi képviseleti jogát és lehetőségeit, illetve szakembergárdánkat, kiknek nagyrésze több mint 10 éve a villamos automatikai ipar területén dolgozik, és több száz sikeres automatikai rendszer felépítése fűződik nevükhöz.

2016 szeptember 16-án beköltöztünk saját sóskúti irodaházunkba, amelynek műszaki tartalmát referencia értéke miatt a helyben tartott rendezvények és oktatások során is megmutatunk az érdeklődőknek. 

Az utóbbi években a termékpalettánk kiegészült a német Thies Clima cég meteorológiai mérőkészülékeivel, a francia ATIM nyílt frekvenciasávban működő rádiókommunikációs eszközeivel, kiemelten a LoRa képes távmérő moduljaival, a német MDT elegáns KNX kommunikációval működő készülékeivel, a litván Teltonika 3G-4G modemjeivel, és idéntől forgalmazzuk az olasz ESA cég HTML5 megjelenítésre alkalmas ipari kezelőtermináljait is.

2018. szeptember 21-én ünnepelte 25 éves fennállását – vevői, beszállító partnerei, korábbi és jelenlegi munkatársai körében – a hazai automatizálás egyik vezető szereplője, az SB-Controls Kft. Néhány kép a rendezvényről:

Vissza a kezdő oldalra  

 

Kövessen Minket a Facebookon   
vagy íratkozzon fel Youtube csatornánkra!

 

Honlap készítés